Kuka olen?

Ihmissuhdealan ammattilainen 30 vuoden kokemuksella.

Marja-Riitta

 

Sairaanhoitaja AMK, terveydenhoitaja AMK,

Solmuja parisuhteessa® -parineuvoja, ryhmäohjaaja

Olen ihmissuhdealan ammattilainen, sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja. Myös kahden jo aikuisen lapsen äti. Olen utelias tutkimaan, havainnoimaan ja oppimaan. Pohdin elämää ja ilmiöitä, ihmisiä, ihmissuhteita sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Sydäntäni lähellä on parisuhdeteema ja haluan antaa kaiken ammattitaitoni ja kokemukseni parien yhteiseksi hyväksi.

Minulla on pitkä kokemus yksilöiden ja perheiden tukemisessa haasteellisissa elämäntilanteissa, esimerkiksi vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla sairaanhoitajana sekä Kiikku® -vauvaperhetyöntekijänä. Parisuhteet näyttäytyvät minulle päivittäin, perheiden vahvuudet ja haasteet ovat usein esillä.

Solmuja parisuhteessa® -neuvontaa olen tehnyt kotikäynteinä. Koti on luonteva ja rento ympäristö yhdessä työskentelemiseen.

Olen tehnyt tutkimusmatkaa myös itseeni oppien samalla ymmärtämään, millaisia asioita toimiva ihmissuhde tarvitsee. Olen eronnut ja kokenut erosurun lisäksi puolisosta luopumisen kuoleman kautta sekä sitä seuranneen yksinhuoltajuuden.

Lähdetään yhdessä selvittämään, mikä teitä auttaisi täyteen hyvinvointiin. Tehdään yhteistä matkaa huumorilla ja ilolla, oppien ja oivaltaen.

Arvoni

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Sen lisäksi, että huolehdimme terveellisistä elämäntavoista, ovat ihmissuhteet myös terveyden ja hyvinvoinnin perusta. On tärkeää, että meillä on turvallisia ja luotettavia ihmisiä lähellämme. Rakennamme maailmaamme vuorovaikutuksessa muihin. Kokonaisvaltainen hyvä olo vaikuttaa muihinkin sosiaalisiin suhteisiin ja työssä jaksamiseen.

Parisuhde

Parisuhde on intiimi, kahdenkeskinen suhde. Meillä on tarve rakastaa ja tulla rakastetuksi. Meillä on toiveita, unelmia, tekoja, vastuita toisesta. Parisuhde elää yksilöiden kasvaessa, joskus lähestytään ja joskus erkaannutaan. Parisuhde toimii peilinä yksilöllisessä kasvussa. Solmuja tulee kaikille matkan varrella. Usein solmut saadaan selvitettyä itse, välillä ulkopuolisen apu voi olla hyväksi.

 Lasten ja nuorten hyvinvointi

Kodin ilmapiirillä ja tunnelmalla on valtava merkitys lasten ja nuorten hyvinvoinnille ja siihen, miten he kokevat itsensä. Mallit rakentuvat jo varhaisessa vaiheessa ja usein totutut tavat jatkuvat omissa parisuhteissa ja perheissä. Vanhempien hyvä olo heijastuu lapsiin.

 

Kokemukseni

  • 30 vuotta terveysalalla
  • Vankka kokemus yksilöiden ja perheiden tukemisessa
          erilaisissa elämäntilanteissa

Koulutukseni

  • Solmujaparisuhteessa® -parineuvoja ja ryhmänohjaaja
  • Sairaanhoitaja AMK
  • Terveydenhoitaja AMK
  • Kiikku® -vauvaperhetyöntekijä

 

Perheiden moninaisuuden ja erilaisuuden hyväksyminen

Nykyisin perheet ja parisuhteet ovat hyvin erilaisia. Me itse päätämme, ketkä koemme perheenjäseniksemme, läheinen ystäväkin voi olla perheenjäsen. Perheet ovat monimuotoisia ja voivat poiketa oletetusta, on uusperheitä, yhden vanhemman perheitä, sateenkaariperheitä.

Parisuhteet voivat olla yhdessä elämisen lisäksi myös etäsuhteita. Tärkeintä on kuitenkin, että ihmissuhteessa voidaan hyvin ja koetaan turvallisuutta sekä että jokaisella on tilaa myös itselle tärkeille asioille. 

Parisuhteessa on tärkeää ymmärtää erilaisuutta, koska ei ole kahta samanlaista ihmistä.

Erilaisuus on rikkaus. Erilaisuus luo myös vetovoimaa, mikä heijastuu läheisyyteen ja seksielämään. Kannustan pareja huomaamaan suhteessa kaiken olemassa olevan hyvän sekä löytämään uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia olla yhdessä.

Mitä tarjoan sinulle?

Naisena

Millaisia asioita naisena toivoisit parisuhteeltanne?
Opi kuuntelemisen ja puhumisen taitoja

Miehenä

Millaisia asioita miehenä toivoisit parisuhteeltanne?
Opi kuuntelemisen ja puhumisen taitoja.

Parina

Parisuhteet ja elämäntilanteet ovat erilaisia. Suhde muuttuu ajan myötä, koskaan ei ole liian myöhäistä kehittää ja parantaa suhdetta.

"Opin ymmärtämään puolison oman ajan tärkeyttä. Huomasin että molempien oma aika virkistää suhdettamme"

Nainen 25 v

"Ymmärsin mitä oikeasti haluan ja mihin asioihin voin vaikuttaa. Löysin elämälleni uuden suunnan. "

Mies 50 v

"Hyväksyn oman ja puolison vanhenemisen. Löysimme myös uusia yhteisiä aktiviteetteja joihin molemmat voivat osallistua. "

Nainen 74 v

"Ymmärsin puolison kokevan ulkopuolisuutta, kun meillä ei ole yhteisiä lapsia. Opin ottamaan puolison paremmin mukaan yhteiseen tekemiseen. "

Mies 44 v

Ota yhteyttä

Kysy lisää tai varaa aika

040 740 6242

Tampere

marjariitta.johnsson@gmail.com